Mentés

2023.02.19. 10:46

Akcióban a hegyimentők: ismét eltévedt egy túrázó a Börzsönyben

A hegyimentők az Országos Kéktúra útvonalára dőlt fákat távolítottak el szombaton Nagy-hideg hegy és Csóványos között a Rakodó magasságában, közben pedig egy eltéved túrázót is megmentettek.

Nool

A hegyimentők szombaton sem unatkoztak

Forrás: borzsonymentok.hu

– A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat szombaton teljesen felszabadította az Országos Kéktúra útvonalát Nagy-hideg hegy és Csóványos között a Rakodó magasságában. Az elmúlt hétvégén már sikerült az egyik bedőlt és fennakadt fát lehúzni, ezzel megszüntetve a közvetlen veszélyt – írták weboldalukon. Hozzátették, hogy az Ipoly Erdő Zrt. felkésérével és engedélyével tegnap a hegyimentők fel is vágták és az ösvényről eltávolították az egyik fatörzset. Mintegy száz méterrel odébb egy korábban kidőlt fa szintén elzárta az Országos Kéktúra útvonalát, így az egységek ezt a fát is eltávolították az útvonalról, ezzel teljesen felszabadítva a túraútvonalat.

Épp csak végeztek a fák eltávolításával, jelzést kaptak a rendőrségtől, miszerint Márianosztra térségében eltévedt egy kiránduló. A tapasztalt hegyimentők azonnal felvették a kapcsolatot az eltévedt személlyel, aki az útmutatás alapján aztán elindult egy erdészeti úton. 

– A hegyimentők elindultak Márianosztra felé, de odaérkezésükkor az eltévedt férfinak már pont sikerült elérnie a Nagybörzsönyi kisvasút nyomvonalát, ahol találkozott a kiérkező rendőrökkel – derült ki a közleményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában