Riadó

2022.12.12. 14:59

Robbantással fenyegették a Balassagyarmati Törvényszéket

Mintegy 150 embernek kellett elhagyni a Balassagyarmati Törvényszék épületét hétfőn délután, miután robbantással fenyegette meg egy eddig ismeretlen személy az intézményt.

Nagy Orsolya

Lezárták a környező utcákat a rendőrök

Forrás: Nool

Fotó: H.H.

Buda Gábor, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője portálunknak elmondta, hogy robbantással való fenyegetésről érkezett bejelentés ma délután a Balassagyarmati Törvényszékre. Ezt követően a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre. Ekkorra már az épületet kiürítették. A rendőrség megkezdte a törvényszék átvizsgálását, amely jelenleg is folyamatban van. A környező utcákban forgalomkorlátozás van érvényben.

A helyszínre vonultak a balassagyarmati hivatásos tűzoltók is, akik áramtalanították az épületet, valamint elzárták a gázt és biztosították a helyszínt. Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elárulta, hogy a katasztrófavédelem munkatársaira azért van szükség a helyszínen, hogy szükség esetén azonnal betudjanak avatkozni. 

Hozzátette: a tűzoltók segédkeztek az épület kiürítésében is, amiben mintegy 150-en tartózkodtak a fenyegetés bejelentésekor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában