támadás

2021.01.15. 14:47

Baltával rontott a mentőkre egy drogos férfi Mátraverebélyen

Egy zavartan viselkedő fiatalhoz riasztották a mentőket csütörtökön Mátraverebélybe. A férfi baltával támadta meg őket, a rendőröknek kellett közbelépni.

G. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

– A mentőgépkocsiban két bajtársunk tartózkodott. A helyszín megközelítésekor egy férfi, kezében baltával, fenyegetően fellépve közelített a mentőautó irányába. A gépkocsi személyzete rendőri segítséget kért, akik perceken belül ki is érkeztek – mondta el portálunk megkeresésére Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője hozzátette: a fiatalember a rendőri intézkedés alatt és azt követően már együttműködő volt, ellátása után – egyenruhás kíséret mellett – stabil állapotban szállították kórházba a bajtársak.

– Általánosságban elmondható, hogy évente 100-150 olyan eset fordul elő Magyarországon, ahol a közfeladatot ellátó mentődolgozókat komolyabb agresszió, támadás éri. A bántalmazás egyes esetekben személyi sérüléssel, máskor anyagi kárral is jár, az Országos Mentőszolgálat pedig feljelentést tesz. Általános szabály, hogy a konfliktust próbáljuk megelőzni, ha nem sikerül, meneküljünk, húzódjunk biztonságba és hívjunk rendőri segítséget. Sajnos, ez nem mindig egyszerű – emelte ki Győrfi Pál.

Portálunk nem hivatalos forrásból úgy tudja, hogy egy drogos, öngyilkosságra készülő fiatalemberhez riasztották a mentőket. Mátraverebély belterületén szembe ment ez az illető a mentőautóval, és az egyik kezében tartott baltával a mentők irányába hadonászott. A fejszét feléjük is dobta volna, de az vagy kibillent az egyensúlyából, vagy megcsúszott, így nem sikerült a terve. A mentőt vezető sofőr gyorsan kikerülte a férfit, hogy el tudják hagyni a helyszínt, de amíg mellette voltak, addig a bal oldalon még megpróbálta beütni a fejszével az ablakot. A mentők a településről a 21-es számú főúton található körforgalomhoz mentek, ott félreálltak és megvárták a rendőröket. Utána az egyenruhásokkal együtt visszamentek Mátraverebélybe, ahol a rendőrök megtalálták a fiatalembert, akinek már nem volt balta a kezében. Az egyenruhások átkutatták, majd megbilincselték a férfit, végül pedig betették a mentőautóba, és a kórházba szállították az illetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában