Bevándorlók

2022.11.17. 10:32

Negyvennégy szír migránst fogtak egyetlen teherautóban a rendőrök a nógrádi megyehatár közelében

A Heol olvasója a 21-es út melletti benzinkúttól jelezte: több mint negyven migránst szállítottak ki a rendőrök egy kisbuszból.

Heol/Nool

A heol.hu értesülései szerint csütörtökön reggel 44 migránst fogtak a rendőrök Lőrinciben, a mátravidéki erőműi benzinkútnál. Olvasónk a helyszínen járt, amikor elmondása szerint a férfiakat egyetlen (!) kisbuszból szállították ki a zsaruk, reggel kilenckor még tartott a helyszínelés, állítólag legalább öt rendőrautó tartózkodik a helyszínen.

A portál megkereste a Heves Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivőjét az ügyben. Soltész Bálint kérdésükre elmondta:

A 21-es számú főúton Lőrinci közelében, november 17-én kora reggel a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján megállítottak egy magyar hatósági jelzésű tehergépkocsit.

A jármű rakterében 44, magát szír állampolgárnak valló személy - köztük hét gyermekkorú - tartózkodott, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket a Hatvani Rendőrkapitányságra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában