Agresszió

2022.11.02. 17:25

Kiütötte a rétsági életmentőt egy okoskodó hozzátartozó

Mint arról már korábban beszámoltunk, még február 28-án, a hajnali órákban riasztották a Rétsági Mentőállomás esetkocsiját, mert az egyik közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett. A mentők azonnal elindultak a községbe, ahol aztán nem nem várt események történtek.

Nool

(Képünk illusztráció!)

Forrás: Shutterstock

Bánkra kiérve a főúton a beteg édesapja már várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva felvezesse azt a birtokához. A gépjármű vezetője azonban úgy ítélte meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át a mentőautó, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket és gyalogosan indultak a lakóház felé – olvasható az Országos Mentőszolgálat posztjában.

Ezt az 52 éves apa felindultan fogadta, miközben trágár szavakkal is illette a bajtársai után további felszerelésekkel induló gépkocsivezetőt. A magából kifordult férfi ezek után fizikailag is bántalmazta az egyik mentőst, aki a fejére mért ütéstől rövid időre eszméletét is vesztette. Az életmentők megelőzve a további atrocitásokat a rendőrség gyors segítségét kérték, akik perceken belül helyszínre is értek és megtették a szükséges intézkedéseket. 

– A bántalmazás módját figyelembe véve fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető – hangsúlyozta az ügyészség, amely most indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint hogy fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55 000 forintnyi bűnügyi költséget is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában