Ítélet

2022.11.23. 11:33

Hét év fegyházat kapott a ságújfalui baltafejes rabló

Ítéletet hirdetett bíróság: jogerősen 7 év szabadságvesztést szabtak ki azzal a 40 éves férfival szemben, aki tavaly december végén rabolt ki egy járókelőt lakóhelyén.

Nool

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a 40 éves férfi még tavaly december 30-án este egy vendéglátóhelyen találkozott 64 éves áldozatával, majd mivel kiszúrta, hogy a férfinél nagyobb összegű készpénz van, hazament és magához vett egy baltafejet, aztán visszaindult azzal a presszóba.

A 64 éves férfi időközben azonban elindult haza, amit támadója észrevett, s mikor az áldozat már majdnem hazaérkezett, a háza előtti járdán a vádlott mögé osont és egy nyél nélküli baltafej fokával hátulról fejen ütötte. Az illető az ütés következtében a vízelvezető árokba esett, a rabló pedig a farzsebéből elvette a pénztárcáját a benne lévő 66 ezer 500 forint készpénzzel és okmányokkal, majd elfutott. Utóbb kiderült, hogy a zsákmányolt készpénzt ételre, szeszesitalra és dohányárura költötte el.

A sértett a bántalmazás során a tarkóján zúzott sérülést szenvedett, az esés közben pedig az arca is megsérült több helyen.

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia

Az ügyészség körábbi közleménye szerint az áldozat a fejére mért ütéstől nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel az elkövetés módjára és eszközére, valamint a célbavett testrészre, az pusztán véletlen szerencse, hogy a férfi nem szenvedett sokkal súlyosabb sérüléseket.

A büntetett előéletű vádlottal szemben az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás, súlyos testi sértés kísérlete és okirattal visszaélés miatt emelt vádat, a Salgótarjáni Járásbíróság pedig a bűnügyi felügyeletben lévő vádlottat 7 év fegyházbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – derült ki a Nógrád Megyei Főügyészség friss közleményéből.

Az ítélet első fokon jogerőre emelkedett, azt a vádlott is tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában