Ügyészségen az ügy

2022.05.25. 10:34

Leütötte baltával és kirabolta ismerősét egy ságújfalui férfi: a lopott pénz alkoholra és cigire ment...

Kileste, hogy viszonylag sok pénz van az ismerősénél, ezért fogta magát és egy baltafejjel leütötte az illetőt egy ságújfalui férfi, hogy aztán lenyúlhassa a pénztárcáját. A bíróság most határozott: 7 évre fegyházba küldené az illetőt.

Nool

A támadáshoz használt baltafej

Forrás: NMRFK

A Nógrád Megyei Főügyészség szerdai közleményéből kiderült, hogy a 40 éves férfi még tavaly december 30-án este egy vendéglátóhelyen találkozott a 64 éves áldozatával. Az illető kiszúrta, hogy a férfinél nagyobb összegű készpénz van, ezért hazament, magához vett egy baltafejet, majd visszaindult a presszóba. Útközben azonban meglátta, hogy a férfi már épp hazafelé tart, így az illető háza előtt a háta mögé lopózott és baltafejjel fejbe vágta. Az ütés következtében a 64 éves férfi a vízelvezető árokba esett, ekkor a ságújfalui bűnöző kivette a nadrágzsebéből a pénztárcáját, amiben 69 ezer forint készpénz és az illető személyes iratai voltak, majd gyorsan elfutott a helyszínről.

Az iratokra nem tartott igényt a férfi, így azokat menekülés közben szétszórta egy földúton, míg a készpénz nagy részét elköltötte egy salgótarjáni boltban szeszesitalra, élelmiszerre és dohányárura, a pénztárcát pedig kidobta egy kukába. Pechére nem sikerült minden forintot elköltenie: a nála fennmaradó összeget és a sértett okmányait a nyomozók ugyanis megtalálták, így ezek visszakerültek a tulajdonosukhoz.

Az ügyészségi közleményben az áll, hogy az áldozat a fejére mért ütéstől nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel az elkövetés módjára és eszközére, valamint a célbavett testrészre, az pusztán véletlen szerencse, hogy a férfi nem szenvedett sokkal súlyosabb sérüléseket. 

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és okirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a büntetett előéletű ságújfalui férfivel szemben. Indítványozták azt is, hogy a bíróság végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje a támadót, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és rendeljen el vele szemben az elköltött összeg, 54.818 forint erejéig vagyonelkobzást. Arra az esetre, ha a 40 éves vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra számíthat. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában