Póráz

2022.11.18. 13:48

Elköltözött bátonyterenyei házából, és magára hagyta a kutyáit a 48 éves nő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság jogerősen másfél év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt egy 48 éves bátonyterenyei nőt, aki elköltözött kertes házából, magukra hagyva kutyáit.

Nool

A nő 2019 júliusában egy alapítványtól örökbe fogadott egy kutyát, a már meglévő kutyái mellé. Bátonyterenyei kertes házában gondozta őket, azonban 2020-ban elköltözött egy lakásba, ahová a kutyákat nem vitte magával.

Egy ideig visszajárt a kutyákat etetni, de egyre ritkábban, majd 2021 októberétől az ebeket élelem és víz nélkül végleg sorsukra hagyta.

A magukra maradt, elhagyott, alultáplált kutyákat a vádlott szomszédja alkalmanként megetette, mindaddig, míg az örökbe fogadott kutya vissza nem került az örökbefogadást figyelemmel kísérő alapítványához. Ekkor a másik kutyát állatbarátok fogadták be.

A nővel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat idén szeptemberben. Az ügyben eljáró Salgótarjáni járásbíróság a vádlottat 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, amely büntetés azóta jogerőre is emelkedett.

Borítóképünk illusztráció!

Ha te sose tennél ilyet a kedvenceddel, nevezd be őt is játékunkra:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában