Baleset

2022.10.14. 12:03

Teherautóval ütközött és kisiklott a balassagyarmati személyvonat (+fotók)

Kamionnal ütközött és kisiklott a Balassagyarmatról Aszódra tartó személyvonat pénteken reggel. Az Iklad-Domony felső megállóhelynél történt balesetben többen megsérültek.

Nool

Ikladnál siklott ki a vonat

Forrás: mavcsoport.hu

A MÁVINFORM közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a Balassagyarmatról Aszódra 7:48-kor elindult S780-as személyvonat (33517) Iklad-Domony felső megállóhelynél egy andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban tehergépjárművel ütközött. Az ütközés következtében a motorkocsi egy tengellyel kisiklott.

A MÁV bejegyzése szerint a vonaton 22-en voltak, a balesetben utasok és a vasút dolgozói is sérültek. 

- Aszód és Galgamácsa között pótlóbuszok szállítják az utasokat várhatóan a délutáni órákig. Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani a délutáni órákig - olvasható a tájékoztatásban.

Frissítés:

A Zsaru Magazin posztja szerint nagy valószínűséggel figyelmetlenül hajtott a sínekre járművével az a 41 éves vácegresi férfi, aki a 2108-as úton, egy jelzőberendezés nélküli vasúti átjáróban összeütközött egy Balassagyarmat felől érkező motorvonattal. A baleset következtében a teherautó sofőrje nem sérült, a vonat vezetőjét, valamint a szerelvény több utasát a mentők kórházba vitték. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Korábban is történtek vonatbalesetek

Tegnap arról írtunk, hogy vonattal karambolozott egy személyautó Diósjenő és Nógrád között, ott személyi sérülés nem történt.

Az eddigi legnagyobb tömegszerencsétlenségről is írtunk már:

Szeptember 27-október 3. között a rendőrség a Rail Action Week részeként fokozottan ellenőrizte a vasúti átjárókat. Sajnos megyénkben is gyakoriak a vonat- és vasúti balesetek, ahogy arról korábbi cikkünkben írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában