Bevándorló

2022.09.12. 09:50

Rétságon fogták el a 27 migránst szállító embercsempészt (fotók)

A rétsági rendőrök fogták el azt a szerb embercsempészt, aki egy kisteherautó rakterében próbált meg 27 külföldit illegálisan átszállítani az országon.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai szeptember 12-én hajnalban ellenőriztek egy kék színű, Ford típusú ponyvás kisteherautót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztály jelzése alapján Rétságon.

A rendőrök a rakteret átvizsgálva az áruk között 27 ismeretlen személyt találtak. A külföldiek magukat indiai, bangladesi és pakisztáni állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az embercsempészt és a 27 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indít.

Legutóbb pénteken számoltunk be embercsempészről, aki Jobbágyinál több mint harminc migránssal bukott le.

Szeptember 2-án pedig arról írtunk, hogy tizenhárom illegális bevándorló akadt horogra Bátonyterenyén, az embercsempész után még nyomoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában