Illegális bevándorlás

2022.09.02. 14:24

Újabb migránsokat fogtak el a rendőrök Bátonyterenyén

Tizenhárom illegális bevándorló akadt horogra a város területén, az embercsempész után még nyomoznak.

N. O.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: MW

Bejelentés érkezett a rendőrségre ma délelőtt, miszerint a településen, a Honvéd úton ismeretlen személyeket láttak, akikről úgy gondolják, hogy migránsok. 

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense portálunknak elmondta, hogy a rendőrök a települést és környékét átvizsgálták, valamint adatgyűjtést végeztek. 

– Kollégáim rövid időn belül három helyszínen 13 migránst fogtak el, és állítottak elő a rendőrkapitányságra. A külföldiek magukat szír állampolgároknak vallották. Személyazonosságukat, illetve Magyarország területén tartózkodásuk jogszerűségét azonban nem tudták igazolni, ezért munkatársaink a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről – közölte Tamás-Kovács Andrea.

Hozzátette: A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az adatgyűjtést követően embercsempészés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában