Illegális bevándorlás

2022.09.09. 11:35

Több mint harminc migránssal fogták el az embercsempészt Jobbágyinál

N.O.

Forrás: police.hu

Magyar rendszámú kisteherautót állítottak félre a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ma reggel a 21-es főúton, Jobbágyi közelében, egy migrációs ellenőrzés során. 

– A teherautót egy 41 éves montenegrói állampolgárságú férfi vezette, aki megállás után a gépjárműből kiugrott és elszaladt, azonban a Pásztói Rendőrkapitányság járőrei Jobbágyi belterületén elfogták – közölte érdeklődésünkre Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: a teherautó zárt – szellőzési lehetőség, valamint ülőhely nélküli – rakterében elsődleges információk alapján 34 külföldi tartózkodott. Ők magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Forrás: police.hu

A sajtóreferens kiemelte, hogy a rendőrök az embercsempészt és a 34 külföldit is elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az embercsempészt őrizetbe vették és büntetőeljárást indítanak ellene.

Legutóbb egy hete írtunk embercsempészekről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában