Kábítószer

2022.09.22. 08:45

Gondosan nevelgette a kannabiszt a parasztház egyik szobájában a Nógrád megyei férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki 2019 és 2020 között az otthonában erre külön kialakított helyiségben termesztett marihuánát.

Nool

A férfi 2019 augusztusában háza egyik helyiségét marihuánanövény termesztésére alakította ki: a falakat fóliával szigetelte le, és gondoskodott a magról nevelt kendernövények számára megfelelő szellőztetésről, időkapcsolós világításról és vízellátásról is.

2019 nyarán 54 tő, majd 2020 tavaszán 21 tő növényt termesztett itt, melyből saját részre állított elő kábítószert: a rendőri házkutatás során különböző dobozokból feldolgozott állapotú kannabisz került elő. A kábítószer mennyisége a csekély mennyiséget meghaladta, a jelentős mennyiség alsó határát azonban nem érte el.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfi ellen kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság kobozza el a vádlottól lefoglalt kábítószert és a termesztéséhez szükséges rendszer valamennyi elemét, emellett kötelezze őt a közel 750 ezer forint bűnügyi költség viselésére is.

Arra az esetre, ha a vádlott az ügyben tartandó előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 1 év 10 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását jelölte meg mértékes indítványként.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában