Bilincsben

2022.09.20. 15:44

Olasz embercsempészt fogtak el a rétsági rendőrök, 14 migráns lapult az autójában

A rétsági rendőrök fogták el azt az olasz embercsempészt, aki egy kisteherautó rakterében próbált meg 14 külföldit illegálisan átszállítani az országon.

Nool

Embercsempész és migránsok kerültek rendőrkézre Rétságnál

Forrás: police.hu

A rendőrség közleménye szerint a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai szeptember 20-án 13 óra 24 perckor ellenőriztek egy szürke színű, Opel típusú zárt kisteherautót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján Rétság belterületén.

A migránsok a teherautó rakterében bújtak el
Forrás: police.hu

A rendőrök a rakteret átvizsgálva 14 ismeretlen személyt találtak. A külföldiek magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. 

A rendőrök az embercsempészt és a 14 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indít - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában