Lezárt akta

2022.08.03. 07:42

Segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a 2-es főúton balesetet okozó cseh sofőr, de lekapcsolták

Nekicsapódott egy nyergesvontatóból és a hozzákapcsolt félkocsiból álló járműszerelvénnyel a vele szemben közlekedő teherautónak, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a cseh sofőr.

Nool

Forrás: police.hu

Mint a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság friss közleményéből kiderült, a férfi május 20-án délelőtt az általa vezetett nyergesvontatóból és a hozzákapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel haladt a 2-es számú főúton Nagyoroszi irányába. Az enyhén ívelő útszakaszon áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő tehergépkocsival. A balesetben a vétlen jármű bal első ajtajának kitörött az üvege és beszóródott az utastérbe az üvegszilánk, ami könnyű sérüléseket okozott a teherautó sofőrjének.

Forrás: police.hu

A nyergesvontatót vezető 54 éves cseh állampolgárságú sofőr azonban nem állt meg, segítségnyújtás nélkül továbbhaladt a baleset helyszínéről. Nem jutott azonban túl messzire, a rendőrök ugyanis a gyors adatgyűjtést követően a Borsosberény és Rétság közötti útszakaszon elfogták őt. Büntetőeljárás is indult, amelynek keretében a rendőrök segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták őt ki.

Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei mostanra elvégezték az ilyenkor szükséges eljárási cselekményeket, az ügy iratait pedig átadták az ügyészségre.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában