Kárfelszámolás

2022.08.01. 13:50

Rengeteg munkát adott a nógrádi tűzoltóknak a hétvégi vihar

A hétvége során több mint húsz alkalommal kellett viharkárok miatt beavatkozni a Nógrád megyei tűzoltóknak.

Nool

Borítóképünk egy korábbi káreset helyszínén készült

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Korábban beszámoltunk róla, hogy péntek estétől szombat délelőttig számos esetben vonultak a Nógrád megyei tűzoltók a viharos időjárásból adódó károk felszámolásához. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfő délelőtt a teljes hétvége mérlegét megküldte a Nool.hu-nak. 

– Péntek éjszakától vasárnap délutánig több mint húsz alkalommal kellett beavatkozniuk a viharos időjárás miatt a Nógrád megyei tűzoltóknak. A legtöbb esetben kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz riasztották az egységeket. Kisecseten egy családi ház tetejére, Szarvasgedén és Szandán elektromos vezetékekre zuhantak a lehasadó ágak. A megye hivatásos és önkéntes tűzoltói rövid időn belül felszámolták a káreseteket – fogalmaznak.

Hozzátették, hogy Pásztóra, Nógrádmegyerbe és Salgótarjánban több helyszínre is a házak pincéjében felgyülemlett nagy mennyiségű esővíz miatt riasztották az egységeket. A vizet szivattyúkkal távolították el az érintett helyiségekből.

– Bátonyterenyén egy családi ház kéménye omlott le, megrongálva az épület tetőszerkezetét. A helyi hivatásos tűzoltók a tetősíkig visszabontották a kéményt és ideiglenesen letakarták a tetőt. Rétságon egy két emeletes társasház tetőszerkezete ázott be. A beázás hat lakást érintett. Az egyik lakásban olyan súlyos károk keletkeztek, hogy az ott lakó öt embernek ideiglenesen el kellett hagynia azt – írják a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában