Viharkárok

2022.07.30. 10:59

Dőltek a fák, utakat és pincéket öntött el a lezúduló eső Nógrád megyében (videók!)

Kidőlt fák, vízzel elöntött pincék adnak munkát éjszaka óta folyamatosan a Nógrád megyei tűzoltóknak. Több helyen utakat árasztott el a hirtelen lehulló csapadék.

Nool

Borítóképünk egy korábbi beavatkozás helyszínén készült.

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Márk

Péntek éjszakától szombat délelőtt fél 11-ig már tizenkét alkalommal riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat viharkárok miatt. Kidőlt fák és leszakadt faágak miatt összesen hét helyszínen: Szurdokpüspökiben, Cserhátsurány és Herencsény között, Pásztón, Kozárd és Alsótold között, Szécsényben, Salgótarjánban és Bárnában kellett beavatkozni a lánglovagoknak. 

– A kidőlt fák és lehasadt faágak a jármű- és gyalogosforgalmat egyaránt akadályozták, a tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el azokat – tudtuk meg Kapás Mártontól, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. 

– Négy helyszínen pincéket is elöntött a nagy mennyiségű csapadék: Pásztón és Szécsényben, valamint Salgótarjánban két ingatlan pincéjébe is betört a víz, amit az adott városok hivatásos tűzoltói szivattyúztak ki. Bátonyterenyén egy épület kéménye omlott le, amit a tetősíkig le kellett bontani a tűzoltóknak – tette hozzá a szóvivő. 

Úgy tudjuk, Nőtincsen be kellett zárni a helyi élményparkot a villámárvíz miatt. Rétságon hatalmas víz hömpölygött délelőtt az utcán, erről egy kedves olvasónk, Kuris Letti küldött videót hírportálunk részére:

Kétbodonyban ugyancsak saras víz borítja az utakat, erről szintén az egyik olvasónk küldött felvételt a Nool.hu részére:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában