Felfüggesztett börtön

2022.08.03. 09:31

Fuvarért indult gyarmati ismerőséhez – fél méteres vascsővel törték be a férfi fejét

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 43 éves balassagyarmati férfi ellen, aki egy fél méteres vascsővel törte be ismerőse koponyáját.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Az áldozat még 2020 októberének egyik éjszakáján lerészegedett egy balassagyarmati szórakozóhelyen, majd felkereste az egyik ismerősét, hogy külvárosi lakására hazavitesse vele magát. A férfi bement a nyitott kapun és kiabálni kezdett, mire egy ott élő férfi kiment hozzá, összeszólalkoztak, majd dulakodni kezdtek egymással. A vitának egy közel fél méter hosszú vascsővel vetett véget a házigazda, ezzel vágta fejbe ugyanis az ittas látogatót. A vérző fejű férfi végül gyalog indult haza, eközben az őt már kereső felesége megtalálta és kórházba vitte. Ott aztán kiderült, hogy eltörött a koponyacsontja az ütés következtében, így az életveszélyes sérülésnek felelt meg.

A Nógrád Megyei Főügyészség a házigazdával szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, melyben indítványozták a felfüggesztett börtön kiszabását, valamint azt, hogy a Törvényszék kobozza el tőle a vascsövet, továbbá fizettessék meg vele a közel 118 ezer forint összegű bűnügyi költséget. Ha a bántalmazó férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor várhatóan 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönt kaphat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában