Szent Flórián

2022.05.03. 14:23

Nógrádi tűzoltókat díjaztak a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából (fotók)

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje előtt tisztelegnek.

Nool

Forrás: NMKI

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tűzoltók ünnepe alkalmából állománygyűlést tartott kedden Salgótarjánban az NMKI és többek között az Év tűzoltója elismeréseket is átadták.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlése a Himnusz hangjaival vette kezdetét, majd Kapás Márton tűzoltó főhadnagy, az igazgatóság szóvivője mondta el ünnepi beszédét. A főhadnagy beszédében felidézte Szent Flórián alakját, valamint azokat az erényeket, a bátorságot, a bajtársiasságot és az önzetlen segíteni akarást, melyeket a mártírhalált halt római katona testesített meg. Valamint elmondta, hogy ezeket az erényeket a jelenkor tűzoltói is birtokolják. Az elkötelezettség és a hivatástudat teszi lehetővé számukra, hogy az emberpróbáló helyzetekben is helytálljanak. Kapás Márton hangsúlyozta az önkéntesség vitathatatlanul nagy szerepét is és hozzátette, Nógrád megyében egyre többen vannak azok, akik mindennapi munkájuk mellett szakítanak időt arra, hogy önkéntes tűzoltóként segítsék környezetüket. Beszédének zárásaként köszönetet mondott a tűzoltók családjainak és barátainak, akik lehetővé teszik, hogy erős és kiegyensúlyozott háttér álljon kollégái mögött.

Az ünnepi beszédet követően elismerések ismertetésére és átadására került sor. Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a 2021. év Balassagyarmati tűzoltója díjat adományozta Horváth Péter tűzoltó zászlósnak, a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, a 2021. év salgótarjáni tűzoltója elismerést pedig Princz Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója vehette át. A 2021. év fotósa címet Benedek Tamás címzetes tűzoltó törzsőrmester, a Rétsági Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltója kapta.

Az ünnepi állománygyűlés a Szózat hangjaival ért véget, majd az igazgatóság épületének homlokzatán található Szent Flórián szobor megkoszorúzásával zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában