Nyitott szertárkapuk

2022.05.29. 15:36

Gyereksereg lepte el a Nógrád megyei tűzoltólaktanyákat (fotók)

Országszerte, így szűkebb hazánkban is megnyíltak május utolsó vasárnapján a tűzoltóságok kapui a gyermekek előtt.

Nagy Orsolya

Alaposan szemügyre vettek mindent a gyerekek

Forrás: NMH/Hüvösi Csaba

Kapás Márton, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hírportálunknak elmondta, hogy Nógrád megye húsz pontján hivatásos és önkéntes tűzoltóságok egyaránt várták a fiatalokat és szüleiket vasárnap díjmentesen, előzetes regisztráció nélkül.

– Régi hagyománya van a katasztrófavédelemnél ennek a rendezvénynek, sajnos azonban az elmúlt két évben nem tudtunk gyermekeket fogadni a világjárvány miatt. Most viszont újra lehetőség nyílt arra, hogy az apróságok megismerkedjenek a tűzoltók mindennapjaival – közölte Kapás Márton.

Hozzátette: a kezdeményezés célja, hogy a gyerekek közelebbről is betekintést nyerjenek abba, mivel is foglalkoznak a lánglovagok. Emellett szerettek volna mosolyt csalni a gyermekarcokra, hiszen e nap csak róluk szólt.

A kicsik megnézhették egyebek mellett a tűzoltóautókat, amelyekre akár fel is ülhettek. A lánglovagok bemutatták továbbá azokat a felszereléseket és eszközöket is, amelyeket használnak egy-egy káresetnél, sőt még emeletről lecsúszó tűzoltókat is megcsodálhattak.

Kapás Márton ismertette: a gyerekek felpróbálhatták a sisakokat és néhány helyszínen még a próbariasztásnak is a részeseivé válhattak. A tűzoltóságokon  szórakoztató foglalkozásokkal várták az érdeklődőket, valamint játékos formában megismertették a tűzmegelőzés szabályait is. A programok mindegyikét csillogó szemekkel kísérte az apró vendégsereg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában