Eredményes fellebbezés

2022.03.30. 11:41

Letartóztatásban marad a gyarmati késelő

Ideiglenesen házi őrizetbe helyezéséről döntöttek korábban, de az ügyész fellebbezése nyomán visszakerült letartóztatásba az 56 éves férfi, aki megkéselt Balassagyarmat főterén egy nőt.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról hírportálunkon már korábban beszámoltunk, 2021. szeptemberében egy 56 éves budapesti férfi megkéselt Balassagyarmat főterén egy nőt. A kegyetlen támadó egy polgári peres tárgyalás – ahol ő volt a felperes – után várta a sértettet, azaz a per alperesét a bíróság épületének közelében egy padon ülve. 

 

Amikor az 51 éves nő és ügyvédje mellé értek, a férfi hozzájuk lépett, lökdösni kezdte az ügyvédet, közben a sértett igyekezett tovább haladni. Ekkor a támadó a nála lévő 11,5 cm pengehosszúságú késsel egy gyors mozdulattal a nőt hasba szúrta, majd miután a földre esett, tovább szurkálta, húsznál is több sebet ejtve rajta. Kegyetlenségét csak akkor hagyta abba, miután az eset szemtanúi közbeavatkoztak. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

 

Az emberölés kísérletével gyanúsított férfi 2021. szeptember 20. óta letartóztatásban volt, de az idén március 17-én megtartott ülésén a nyomozási bíró kiengedte őt a börtönből és bűnügyi felügyelet alá helyezte.

 

A végzés ellen a Nógrád Megyei Főügyészség nyomban fellebbezést jelentett be, melyben kifejtette, hogy – különös tekintettel az igazságügyi szakértői véleményben foglaltakra – a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll az ügyben. A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezésnek helyt adott, és újra elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban június 20-ig.

 

A férfit már vissza is szállították a büntetésvégrehajtási intézetbe – áll a Nógrád Megyei Főügyészség szerda délelőtti közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában