Tűzesetek

2022.01.08. 09:13

Összesített a katasztrófavédelem: 2021-ben négyen haltak meg Nógrád megyében lakástűzben

2021-ben összesen 228 lakástűzhöz riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit Nógrád megyében, csak a negyedik negyedévben 67 alkalommal.

Nool

A 2021. 12. 07-én történt kétbodonyi halálos tűzeset helyszíne

Forrás: Ladóczki Balázs/NMH

Fotó: Ladóczki Balázs/NMH

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből kiderül, hogy 2021-ben 2350 négyzetméternyi otthon égett le Nógrád megyében, ez mint írják, kilenc teniszpálya méreténél is nagyobb terület. A lakástüzekben négy ember vesztette életét szűkebb hazánkban tavaly. A tűzoltók hét ember életét mentették meg, valamint tízen szereztek kisebb-nagyobb sérüléseket, többségük füstmérgezés miatt. Legutóbb december 7-én követelt emberéletet a tűz Nógrád megyében. Ahogy arról korábban a Nool is beszámolt, a lángok Kétbodonyban, egy Rákóczi úti családi házban csaptak fel. Az esethez nyolc tűzoltó két járművel érkezett a helyszínre, az épületben tartózkodó férfit addigra a szomszédok kihozták az épületből. Hiába a szomszédok gyors segítsége, a füstmérgezést szenvedett férfi életét már nem lehetett megmenteni.

A 2021-ben keletkezett lakástüzekhez megyénkben összesen 405 tűzoltóautót riasztottak. A tűz pontos keletkezési helyének, okának és idejének tisztázása érdekében kilenc lakástűz után indult tűzvizsgálat. A leggyakrabban nyílt láng használata, dohányzás, elektromos meghibásodás, vagy a fűtési rendszer hibája vezetett tűzhöz - áll a közleményben.

A 228 tűzzel érintett otthon közül csak néhány helyen volt füstérzékelő, holott ezek a berendezések már a tűz kezdeti fázisában megbízhatóan jeleznek, a riasztás után még van idő cselekedni, a kisebb tüzet eloltani, valamint a tűzoltókat is hamarabb lehet értesíteni, akik így több értéket tudnak megmenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában