bíróság

2021.11.15. 22:24

„Megdöglesz, ha nem hozod vissza a pálinkát” – üvöltötte a pásztói férfi, majd leszúrta a fiát

A családtagok az alkoholos ital miatt szólalkoztak össze. A vita tettlegességig fajult.

Nool

Forrás: police.hu

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a férfi 2020. október 11-én a reggeli órákban pásztói ingatlanában hangos szóváltásba keveredett fiával, aki az erősen ittas állapotú apjától elvette a pálinkásüveget azzal, hogy ha csendben marad, visszaadja neki.

A Balassagyarmati Törvényszék közleménye szerint, a férfi kis idő múlva újra hangoskodni kezdett, feleségét és fiát sértegette, majd azt kiabálta: „Megdöglesz, ha nem hozod vissza a pálinkát. Elvágom a torkod, megöllek.”

A fia ezért visszatért a szobába, ahol apja a kanapén feküdt, s felé hajolva kérte, hogy fejezze be a kiabálást. Ekkor az apa „megöllek” felkiáltással jobb kezével felkapta a mellette lévő kis asztalon elhelyezett körülbelül 10 centiméteres pengehosszúságú kést, mellyel fiát hirtelen mozdulattal szívtájékon mellkason szúrta.

Fotó: police.hu

A fia a bántalmazás következtében a mellkasi szúrt sérülést, valamint az egyik ujján 1 centiméteres vágott sérülést szenvedett. A sértett sérülései nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülések, ugyanakkor a szúrás a sértettet szívtájékon érte, ezen a területen a ténybeli mélységű szúrás esetén a mellüreg megnyitásával járó életveszélyes, kissé nagyobb erejű szúrás esetén közvetlenül életveszélyes, sőt halálos szívsérülés is bekövetkezhetett volna, melynek elmaradása a véletlennek volt köszönhető – olvasható a törvényszék közleményében.

Az apának gyilkossági kísérlet miatt kedden kell bíróság elé állnia, ahol döntés is születhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában