ügyészség

2021.08.16. 11:20

Börtönbe mehet a bárnai férfi, aki rárúgta a kaput haragosa lábujjára

A Salgótarjáni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 20 éves férfival szemben, aki italozás után rokona feleségére rúgta a kerítéskaput.

Nool

Forrás: shutterstock

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, 2020 karácsonyán a vádlott ittas állapotban baráti társaságával további ünneplésre indult Bárnába, amikor unokatestvére házához érve egy régebbi sérelme miatt kiabálni kezdett, majd egy fahasábbal ütötte a vasból készült kerítéskaput. A vádlottat a házból kiérkező sértett, unokatestvérének felesége próbálta nyugtatni, közben a férfi folyamatosan rugdosta a kaput.

Rúgásai hatására a kapu nagy erővel kinyílt, és a mögötte álló nő lábának csapódott. A fiatal férfit unokatestvére és barátai fékezték meg. A sértett az ütés következtében lábujján 8 napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedett.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a büntetett előéletű vádlottat a bíróság ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére, valamint rendelje el a korábban elkövetett bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában