határsértők

2021.06.30. 18:37

Migránsokkal volt tele egy kamion forró raktere Katalinpusztánál

Bevándorlókkal teli kamiont tartóztattak fel a rendőrök Katalinpusztánál – terjedt el a hír szerdán, a délutáni órákban. Információink szerint a mentők is a helyszínre érkeztek.

Nool

Forrás: Beküldött

Fotó: Pistyúr András

A " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Traffipax a Nógrádi utakon nevű csoportban lettünk figyelmesek egy bejegyzésre, miszerint egy internetező arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy egy migránsokkal teli kamion tartóztatja fel a forgalmat Katalinpuszta belterületén.

Fotó: Pistyúr András / Beküldött

A bejegyzésben azt írják, a mentők is helyszínre érkeztek. Megkerestük a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, akik későbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.

Fotó: Pistyúr András / Beküldött

Tragikus előzmények

Egész Európát sokkolta egy 2015-ös embercsempészési ügy: hetvenegy migránst zsúfoltak egy levegőtlen kamionba, mindegyikük meghalt. Az eset az augusztusi kánikulában történt; a tehergépkocsit Ausztriában, az autópályán, Parndorf közelében találták meg. A magyar hatóságok még aznap, a szerb határ közelében elfogtak négy embercsempészt. Ügyükben 2019-ben született ítélet: életfogytiglant kaptak.

Fotó: Pistyúr András / Beküldött
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában