rendőrkézen

2021.05.21. 11:25

Vasráccsal támadt az apjára – börtön várhat a nógrádi őrjöngőre

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 44 éves férfival szemben, aki életveszélyesen megfenyegette édesapját, majd egy vasráccsal is megpróbálta leütni, ám a kiérkező rendőr ezt megakadályozta.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint 2020 augusztusában a vádlott egy korábban elkövetett bűncselekmény miatt bűnügyi felügyelet alatt állt, így házukat nem hagyhatta el.

Augusztus 15-én már a déli órákra lerészegedett, ittas állapotban összeveszett édesapjával, törni-zúzni kezdett, közben azzal fenyegette apját, hogy megöli, ezért az egyik szomszéd rendőrt hívott.

A férfi a rendőrök jelenlétében is agresszív maradt, a fenyegetőzéssel felszólításukra sem hagyott fel, majd a gáztűzhelyről felkapta a vasrácsot és megpróbált apjára sújtani vele, az egyik járőr azonban ezt megakadályozta, súlyos sérülésektől mentve meg a sértettet.

Fotó: Nógrád Megyei Főügyészség

A Salgótarjáni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás miatt emelt vádat a férfi ellen, melyben azt indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze az 52.879 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

Arra az esetre, ha a férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról az ügyészség 1 év 6 hónap szabadságvesztés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az ügyben első fokon a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában