lánglovagok

2021.04.09. 09:29

Szabadtéri- és kéménytűzhöz is riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat

Akadt dolguk a megyei tűzoltóknak az elmúlt két napban.

Nool

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint, száraz fű égett hatszáz négyzetméteren szerda délután Bátonyterenyén, a Tarjáni úton. A város katasztrófavédelmi őrsének hivatásos tűzoltói fékezték meg a lángokat. Az esti órákban Salgótarjánban a száraz fű száz négyzetméteren, Kazáron pedig a nádas és száraz fű százötven négyzetméteren kapott lángra. A tüzeket a salgótarjáni és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el.

Lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében szerda este Szurdokpüspökiben, a Szabadság úton. A pásztói hivatásos tűzoltók kéménykotróval eltávolították az izzó, parázsló égésterméket. Az eset során senki nem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében csütörtök reggel Magyarnándorban, a Radnóti úton. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók eltávolították a kazánból a parazsat és kéménykotró segítségével kitisztították a kéményt. Az eset során senki nem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Nádas és szemét égett háromezer négyzetméteren csütörtök délután Pásztón, a Mária tanyai elágazónál. A tüzet a város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével oltották el.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében csütörtök éjjel Márkházán, a Rákóczi úton. Az izzás átterjedt az egyik szoba padozatára is fél négyzetméteres területen. A pásztói hivatásos tűzoltók megszüntették az izzást és kéménykotró segítségével kitisztították a kéményt. A lakó a fűtést más módon meg tudta oldani, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Sérülés nem történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában