rendőrkézen

2021.03.24. 10:00

Jogsi nélkül, eltiltás alatt, de droggal a zsebükben indult autózni a két mátraverebélyi férfi

Egy 19 éves és egy 17 éves mátraverebélyi lakost állítottak elő a bátonyterenyei rendőrök.

Forrás: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett miatt egy 19 éves, kábítószer birtoklása vétség miatt pedig egy 17 éves mátraverebélyi lakos ellen folytat büntetőeljárást.

A járőrök 2021. március 23-án 11 óra 30 perckor Bátonyterenye külterületén akartak ellenőrizni egy forgalmi rendszám nélkül közlekedő személygépjárművet.

A sofőr a megállást követően a járműből kiugrott és a rendőrök elől megkísérelt elfutni. A hatóság tagjai azonban a 19 éves férfit elfogták, és megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, őt a Salgótarjáni Járásbíróság 2021. november 2-ig a járművezetéstől eltiltotta, valamint ellene elfogatóparancsot bocsátott ki, mivel a részére kiszabott elzárás büntetését határideig nem kezdte meg. Az igazoltatás során az egyenruhások megállapították azt is, hogy a gépkocsi műszaki érvényessége lejárt.

Fotó: police.hu

A rendőrök az ellenőrzés során a gépjármű mellett, a fűben nylon zacskóba csomagolt, bruttó 11,8 gramm súlyú, fehér színű port találtak meg és foglaltak le, amelyen az elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A beszerzett adatok alapján a fehér színű port az igazoltatás megkezdése előtt a gépjárműben utasként tartózkodó 17 éves fiú dobta ki az ablakon.

Fotó: police.hu

A rendőrkapitányságra előállított két mátraverebélyi lakost a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, valamint a 19 éves férfival szemben a járművezetés az eltiltás hatálya alatt, és a műszaki érvényesség lejárta miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában