lapszemle

2020.08.24. 17:20

Esélye sem volt a túlélésre a négygyermekes anyukának

Megrázó részletek derültek ki arról a balesetről, mely a napokban a hevesi-nógrádi megyehatár közelében történt. Az elhunyt édesanya még a tragédia előtt is a négy gyermekéről mesélt utastársainak.

Nool

Forrás: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

Mint arról a Noolon is beszámoltunk, halálos baleset történt múlt hétfőn Ivád és Mátraterenye között. A 23-as számú főúton Ivád és Mátraterenye között egy teherautó és egy személyautó ütközött össze; egy ember a helyszínen életét vesztette, valamint többen megsérültek. Néhány órával a tragédia után kiderült: egy négygyermekes anyuka a közlekedési baleset áldozata. A fiatal, 33 éves arlói nő ingázott otthona és fővárosi munkahelye között, többen tették meg együtt naponta a mintegy háromszázhatvan kilométeres utat. Így volt ez augusztus 17-én kora este is.

A Ripost – a Blikk cikke nyomán – a túlélők beszámolói alapján megrázó részleteket közölt a minap a végzetes estéről, illetve a balesetet követő percekről. „Arra emlékszem, hogy hosszú kocsisor volt előttünk és mögöttünk is. Nem mentünk gyorsan, eszembe se jutott az előzés” – mondta a bulvárlapnak a Skoda vezetője. Hozzátette: „Az ütközésre sajnos nem emlékszem, csak azt tudom, hogy Szilvike meghalt. Mondják, hogy szerencsés ember vagyok, mert túléltem egy ilyen borzalmas balesetet, de nem tudok örülni, hiszen meghalt egy ember.”

 

„Több mint egy éve jártam Szilvikével a fővárosba takarítani. Sosem panaszkodott, pedig tudtam, hogy nehéz sorsa van. (...) Erős nő volt, sosem hallottuk őt panaszkodni, pedig tudtuk, hogy egyedül neveli a gyerekeit. Még az utolsó, végzetes napon, a munkahely felé tartva is róluk mesélt” – ezt már egy másik utastársuk nyilatkozta a Blikknek. A tragikus pillanatokról is beszámolt: „Szilvike a vezető mögött, én pedig a jobb oldalon, elöl ültem. Nem emlékszem rá, hogy előztünk volna, csak arra, hogy kiabáltunk Norbinak, mert szemből közeledett egy betonkeverő teherautó, ami megdobta a kocsinkat, hármat pördültünk a levegőben és az árokba csapódtunk”. Mint írják, az ütközés után a nő egyedül kisegített az autóból két másik nőt, azonban amint megpillantotta Szilviát, sokkot kapott a látványtól. Úgy fogalmazott: „Azonnal láttam, hogy már nem lehet segíteni, a mellkasa szétnyílt az ütközéstől”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában