Megelőzés

2018.10.28. 13:59

Két új nógrádi iskolában is megkezdődött a DADA program

A 2018/2019-es tanévben két új Nógrád megyei iskolában is megkezdődött a DADA program.

Fotó: police.hu

A rendőrség biztonságra nevelő iskolai programjai évek óta nagy sikert aratnak a résztvevő Nógrád Megyei iskolák diákjai körében; az általános iskolák alsó és felső tagozatos tanulói a DADA, míg a középiskolákban az ELLEN-SZER programon vehetnek részt. A bűnmegelőzési szakemberek a tanév során, változatos témákban készítik fel a gyerekeket a társas együttélés szabályaira, a segítségnyújtásra, valamint a bűncselekmények és a balesetek megelőzési lehetőségeire.

A napokban a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézményében vehettek részt a hatodik, majd a harmadik osztályos tanulók az élménypedagógiai módszerekre épülő DADA órákon. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy a bemutatkozó foglalkozáson ismertette a program témáit, majd szituációs játék keretében hívta fel a diákok figyelmét az egymás iránti tolerancia fontosságára, és a társas együttélés szabályaira.

Nógrád megyében hat középiskolában segítik Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadók a pedagógusok munkáját, és a rendőrkapitányságok bűnmegelőzési szakemberei az idei tanévben is rendszeresen tartanak oktatást a programokban résztvevő iskolák diákjai részére.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában