Időjárás

2024.03.09. 07:30

Több hullámban érkezik a csapadék, esős hétvégére lehet számítani egész Nógrádban

Melegszik az idő, mégsem örülhetünk teljesen. Várhatóan a felhők dominálják majd az időjárást az elkövetkező napok során, így mára is marad a borús időjárás.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma a ködfoltok feloszlása után eleinte változóan felhős lesz az ég, majd egyre több felhő érkezik. Délutántól elszórtan fordulhat elő eső. 10-15 fok várható. A délkeleti szél gyakran megélénkül.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Reggel több helyen eredhet el az eső, nagy területen lesz erős a déli szél. 14 és 19 fok közé melegszik a levegő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!