Időjárás

2023.08.10. 07:38

Jellemzően napos idő várható Nógrádban is, lassan visszatér a kánikula

Egy hidegfront vonul végig az országon, amely még okozhat esőt, zivatart, de ezt követően már zavartalan lesz a napsütés. A zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga (1. fokozatú) riasztás adott ki többek között Nógrád vármegyére is.

Nool.hu

Ma is kellemes nyári meleggel tervezhetünk a nap nagyobb részében

Forrás: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma a hajnali esők után nappal már sok napsütésre számíthatunk, de keleten még megnövekszik a gomolyfelhőzet, és néhol zápor, zivatar is kialakul. Az északnyugati szél élénk lesz. 22 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.

Pénteken ragyogóan napos időre számíthatunk, inkább csak keleten lehet kevés fátyolfelhő. Nem lesz csapadék. 25-27 fok köré erősödik a nappali felmelegedés, visszatér az igazi nyári idő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!