Időjárás

2022.08.29. 15:15

Zivatarok és felhőszakadás miatt riaszt a meteorológia Nógrád megyében

Első szintű, citromsárga riasztást adott ki Nógrád megye teljes területére a várható vihar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nool

Salgótarján északi városrészén hatalmas sötét felhők borítják az eget hétfőn kora délután

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Várhegyi Mária

Zivatarok veszélye miatt Nógrád megye teljes területén, felhőszakadás miatt pedig a Salgótarjáni és a Bátonyterenyei járások területén lépett érvénybe első szintű, citromsárga riasztás. 

Riasztás zivatarok miatt
Forrás: met.hu

Riasztás felhőszakadás miatt
Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint ma napközben ismét labilizálódik a légkör, és eleinte az északi, északkeleti megyékben, majd az Alföldön alakulhatnak ki szórványosan zivatarok (kisebb eséllyel és számban a Dunántúl legdélebbi részein is megjelenhetnek). Az egyes cellákat intenzív csapadék, erős széllökések és jégeső is kísérheti. Az éjszaka folyamán főként az Alföld keleti, délkeleti részén lehet helyenként zivatar kialakulására számítani, holnap pedig a Dunántúl délkeleti végében, illetve a déli határ mentén alakulhat ki helyenként zivatar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!