Időjárás

2022.08.20. 07:46

Leszakad az ég augusztus 20-án, figyelmeztetést adtak ki Nógrád megyére

Zivatar és felhőszakadás zavarhatja meg az augusztus 20-i ünnepségeket.

Nool

Sok csapadékra lehet számítani nemzeti ünnepünk napján

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Az intenzív zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére szombat éjfélig. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból pedig rövid idő alatt akár 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Forrás: met.hu

Az előrejelzések szerint nemzeti ünnepünk napján erősen gomolyfelhős lesz az ég, és főleg az ország széles, középső sávjában várható ismétlődő zivatar, zápor. Felhőszakadások és jégesők is lehetnek. Nagy területen erősödik meg az északnyugati szél. Zivatarok környezetében heves szélrohamok lehetnek. A hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul. 

Forrás: met.hu

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket 

A fronthatás leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epilepsziás rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek - hívta fel a figyelmet dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!