Időjárás

2022.06.06. 07:44

Ismét jön a kánikula, de eső is bármikor lesújthat Nógrád megyére

Változékony időjárásban lesz részünk a hét elején: eső, zápor, zivatar és kánikula váltja majd egymást.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Pünkösd hétfőn szerencsére nem kell számítani rendkívüli időjárási eseményre megyénkben. Délelőttig a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és zápor, zivatar is kialakul. Keleten többórás napsütés várható, csak délután növekszik meg a fátyolfelhőzet. Estefelé nyugaton is kiderül az ég. A hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul - írja a Köpönyeg.hu.

Fülledt levegő viseli meg a szervezetünket | Hétfőn jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni - közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

Az előrejelzések szerint kedd estig sok napsütésre, kellemes nyári időre számíthatunk. Estétől aztán a nyugati határszélen már kialakul zivatar. 30 fok körüli kánikula valószínű.

Szerdán a Dunántúlon az erősen felhős égből több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar; míg keleten estig többórás napsütés lesz. Estefelé már a középső tájakon is kitörhet zivatar. A hőmérséklet 24-31 fok körül alakul. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!