Szálló por

2022.01.18. 07:50

Kedvezett a hétfői heves szél a levegő minőségének Salgótarjánban

A hétfői heves széllökések kedveztek a levegőben lévő szennyezettség kitisztulásának, Salgótarjánban azonban a hivatalos adatok szerint még továbbra is egészségtelen a levegő.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Hüvösi Csaba/NMH

Fotó: Hüvösi Csaba/NMH

Az MTI közleménye szerint országszerte többfelé csökkent a szálló por miatti légszennyezettség. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes minősítést.
Ahogy arról hírportálunkon már korábban beszámoltunk, a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adatai alapján egészségtelen a levegő minősége Salgótarjánban, de az előrejelzések szerint javulás várható.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: az erős, viharos széllökések hatására javul a levegőminőség. Még kedden is többfelé maradhat élénk, erős a légmozgás. Ennek hatására kedvezően alakul a levegőminőség. Szerdán viszont megnyugszik az időjárás és átmeneti romló tendencia valószínűsíthető - tették hozzá.

A met.hu-n található legfrissebb légszennyezettségi adatok azt mutatják, hogy Salgótarjánban kifejezetten jó hatása volt a heves szélnek, az Országos Meteorológiai Szolgálat térképén látható adatok szerint kedd reggelre sokat javult a helyzet és az előrejelzés is ugyanezt tükrözi.

A met.hu légszennyezettségi előrejelzése
Forrás: met.hu

A met.hu időjárási előrejelzése szerint kedden döntően derült, napos, csapadékmentes idő lesz, de az északkeleti megyékben lehetnek felhősebb tájak is. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, majd estére mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére -7, +1 fokra hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!