Időjárás

2022.01.17. 12:30

Erős széllökések miatt riaszt a meteorológia Nógrádban

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére heves szél miatt.

Nool

Forrás: met.hu

A met.hu adatai szerint Nógrád megye teljes területén heves szélre kell a következő órákban számítani, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát.

Az előrejelzés szerint ma napközben tovább erősödik a szél, a délnyugati tájak kivételével sokfelé viharos lökések kísérik majd a nyugati, északnyugati irányú szelet. A legerősebb lökések általában 65-90 kilométer per óra között várhatók. Elsősorban a hegyvidéki tájakon (Dunántúli- és Északi-középhegység) 90 kilométer per órát meghaladó lökésekre is számítani lehet, de akár síkvidéken is lehetségesek hasonló erejű széllökések. A késő esti óráktól némileg veszít erejéből a légmozgás.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján a levegő minősége Salgótarjánban egészségtelen, de az előrejelzéseik szerint javulás várható. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen, veszélyes. Ahol veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség, ott fontos, hogy az érzékeny lakosságcsoportba tartozók - gyermekek, krónikus légúti, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, idősek, várandós kismamák - lehetőség szerint minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban.

Forrás: nnk.gov.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!