Időjárás

2021.12.24. 07:25

Havazott az éjjel, a következő órákban pedig ónos eső jöhet Nógrádban

Nógrád megye több területén fehér táj látványára ébredhettek, a következő órákra pedig narancssárga, másodfokú riasztást adtak ki a teljes megyére ónos eső miatt.

Nool

Forrás: met.hu

A megye több területén havazott éjszaka, a néhány centiméteres hó miatt csúszhatnak az utak és járdák, így mindenképpen figyelmesen, fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Jelenleg már Nógrád megye teljes területére narancssárga, másodfokú riasztás van érvényben a következő órákra vonatkozóan ónos eső miatt.  A riasztás értelmében tartós, több órás ónos eső várható szűkebb hazánk teljes területén, a várt csapadékmennyiség pedig meghaladhatja az 1 millimétert. Az így kialakult jégpáncél rendkívül veszélyes lehet a közlekedőkre nézve, így csak az induljon ilyen időjárási körülmények esetén útnak, akinek halaszthatatlan teendője akad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az éjjel érkezett csapadékrendszer a nap folyamán kelet felé fokozatosan elhagyja a térségünket. Havazás legtovább az északkeleti országrészben tarthat ki. A délelőtti órákban várhatóan fokozatosan vált át havas esőbe, ónos esőbe, majd esőbe a csapadék halmazállapota, legkésőbb az északkeleti területeken. Az ónos eső várható mennyisége 0,1-1 milliméter.

Az Útinform tájékoztatása szerint az ország észak-nyugati részén eső, ónos eső, keleti részén pedig hó esik. Kérik a járművezetőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!