időjárás

2021.10.01. 07:28

Kellemes őszi időjárásra számíthatunk Nógrádban

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható, és akár napsütéssel is számolhatunk.

Nool

Fotó: Shutterstock

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint a reggeli párásság megszűnése után változóan felhős időre számíthatunk – a Dunántúlon több napsütéssel. Esetleg a keleti határszélen fordulhat elő zápor. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hozzátette: napközben majd gomolyosodik a felhőzet és több-kevesebb napsütés szinte mindenütt valószínű. A reggeli, délelőtti órákban a borult vidékeken elvétve gyenge eső, szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szelet mindössze északnyugaton kísérik időnként élénk lökések.

A hét urolsó napján a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható. Késő estére 10 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: köpönyeg.hu

Szombaton északkeleten réteg, a Dunántúlon fátyolfelhők zavarják a többórás napsütést. Eső nem fordul elő. A délkeleti szél egyre inkább megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel 7, délután 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap folytatódik a gyengén felhős, napos, kellemes ősz idő. Eső nem valósznű. Nagy területen lesz erős a délkeleti légmozgás, mellyel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 20-25 fok várható.

Fronthatás nem terheli szervezetünket pénteken

A köpönyeg.hu-n hozzátették: az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. Az északi szél elsősorban a nyugati országrészben megerősödik. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!