időjárás

2021.10.10. 07:23

Erősen felhős időjárással búcsúzik a hét Nógrád megyében

Maxumim 18 fok körüli érteket mutathat ma a hőmérő.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen sokfelé, északon csak elszórtan várható eső, szitálás. Az északi tájakon rövid időszakokra a nap is előbukkan. Az ÉK-i szél gyakran lesz élénk.

Fotó: köpönyeg.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hozzátette: az ország északkeleti harmadán vékonyodik, szakadozik a felhőzet, ott nem várható csapadék. Másutt viszont marad a borult idő ismétlődő, változó intenzitású esővel, de délután már inkább csak a délnyugati megyékben eshet. Az északkeleti, keleti szél többfelé lesz élénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű, de az ország északkeleti harmadában 15, 18 fok is lehet. Késő estére 6 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket

A köpönyeg.hu-n hozzátették: a megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. Az eső és a magas páratartalom a légúti betegsében szenvedőket (COPD) megviselheti, náluk nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Az északkeleti országrészben a front okozta tünetek kevésébé lesznek észlelhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!