Nool.hu videó

2024.02.29. 20:29

Több mint 200 millió forintból épült elektronikai üzem Tolmácson (fotók, videó)

A Gémosz Kft. 206,6 millió feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Pluszban, így a kapacitásnövelés és a gyártáshoz kapcsolódó folyamatok bővítése érdekében megépíthette új gyártócsarnokát Tolmácson. Az elektronikai üzem ünnepélyes megnyitóját csütörtök délután tartották meg a helyi ipari parkban.

Lászlók Judit

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megtekinthették az új elektronikai üzemet is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Az épület két különböző szerkezeti egységből áll

A projektzáró rendezvényen Bánáti Gergő Vilmos, a Gémosz Kft. ügyvezetője ismertette a pályázati forrásból megvalósuló fejlesztéseket.

– Cégünk több mint 23 éves fennállásának talán legmeghatározóbb időszakán vagyunk túl. Ez a fejlesztés utat nyit a gyártáshoz szorosan köthető folyamatok elvégzéséhez, amik még teljesebbé tehetik az elektronikai iparban nyújtott szolgáltatásainkat – mondta Bánáti Gergő Vilmos. Hozzátette: – Az épület két különböző szerkezeti egységből áll. Az elülső téglaépületben találhatók az irodák, a tárgyaló, egy előadó, valamint a dolgozókat kiszolgáló szociális helyiségek. A téglaépülethez közvetlenül csatlakozik egy beléptető rendszerrel ellátott acélszerkezetes gyártóüzem. Az üzem három fő részre van tagolva, a kifejezetten gépi gyártásra berendezett gyártóegység mellett itt kapott helyet az összeszerelő részleg és az ezeket kiszolgáló raktár is. Korábbi telephelyünkhöz képest a gyártáshoz, az összeszereléshez és raktározáshoz rendelkezésre álló terület közel a háromszorosára nőtt. Ez azt jelenti számunkra, hogy a gépparkunk bővítése mellett a gyártáskiegészítő tevékenységek elvégzésére is ki tudunk alakítani állomásokat és munkahelyeket.

Képzéseken vettek részt és eszközöket szereztek be

Az ügyvezető kifejtette továbbá, hogy a pályázat keretein belül beszereztek egy úgynevezett AOI gépet, illetve a gyártócsarnok tetejére napelemes rendszert telepítettek. Emellett bevezettek egy cégre szabott online, távolról elérhető ERP vállalatirányítási rendszert is. Továbbá öt kollégájuk intenzív angol nyelvi képzésen, míg a vezetők tanácsadás programban, illetve menedzsment képzésen vettek részt.

A Tolmácsi ipari park is hozzájárul vármegyénk exportképességéhez

Ezt követően Hajnis Ferenc, Tolmács polgármestere szólt a jelenlévőkhöz, aki hangsúlyozta: az ipari parkban az elmúlt években folyamatosan növekedett az üzemek és a csarnokok száma. Így reméli, hogy az iparűzési adóból származó bevétel is tovább fog emelkedni a településen.

Majd Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Nógrád vármegye exportképességének a Balassagyarmati és a Rétsági ipari területek mintegy 63-64 százalékát adják. Ebből a Rétsági ipari térség, beleértve a Tolmácsi ipari parkot is 18 százalékot képvisel.

Növekszik a magyar gazdaság

Az eseményen részt vett Rétvári Bence országgyűlési képviselő, államtitkár is. Beszédében kiemelte: amikor egész Európában háborús és szankciós gazdasági válság van, Magyarország akkor is fejlődik.

– Ebben az időben sem tettünk le arról, hogy bővüljön a gazdaságunk, újabb és újabb üzemek jöjjenek létre, mert úgy gondoljuk, mi, magyarok legjobban a kanyarban tudunk előzni. Ezért ezeket az időszakokat, amikor átalakul a világ gazdasága, arra tudjuk kihasználni, hogy a gyorsabb léptékű Magyarország lépéselőnybe kerülhet és megelőzheti a versenytársait – mondta Rétvári Bence, aki rámutatott arra is, hogy az utóbbi években nem csak a megszokott, amerikai, osztrák vagy német befektetők, hanem a koreaiak és a kínaiak is megjelentek az országban. Végül kitért arra is, hogy a különböző európai uniós elemzések a magyar gazdasági növekedést várják az egyik legnagyobbnak.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők megtekinthették az új elektronikai üzemet is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!