Fejlesztés

2023.12.18. 14:55

Harminc hektáros ipari parkot alakítottak ki Bátonyterenyén

Új, harminc hektáros ipari parkot alakítottak ki Bátonyterenyén, a már működő ipari terület közelében. A több mint 1,3 milliárd forintból megvalósuló beruházás túlmutat a város határán, az egész térség fejlődését szolgálja.

Gulyás Edina

Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Hétfőn adták át ünnepélyes keretek között az új, harminc hektáros ipari parkot, amelynek alapkövét tavaly márciusban tették le. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 1,3 milliárd forintból megvalósuló beruházás keretében a 21-es számú főút mellett infrastrukturális fejlesztések is történtek.

– Nógrád vármegye önkormányzata elkötelezett amellett, hogy azok, akik itt születtek, vagy térségünkbe költöztek itt is maradjanak, itt találják meg a boldogulást. Ehhez elengedhetetlen, hogy jól fizető munkahelyek létesüljenek a megyében – fogalmazott köszöntőjében Skuczi Nándor, a vármegyei közgyűlés elnöke.

Mint mondta, a főváros közelsége és az M3-as autópálya mentén lévő ipari területek nem kedveznek a nógrádiaknak, hiszen elszívják a munkaerőt és a szaktudást. 

– Ennek ellenére hiszek abban, hogy ipari parkok kialakításával tudunk cégeket csábítani a megyébe, hiszen van megfelelően képzett munkaerő, csak helyben kell azt tartani

 – húzta alá az elnök. – Nógrádnak nem felzárkóztatásra van szüksége, hanem a versenyképességén kell javítani. Az elmúlt 30-40 évben lassú, folyamatos leszakadás figyelhető meg a fejlettebb régióktól. Nem találtuk meg azokat az új iparágakat, amelyek a nehézipart és a bányászatot helyettesíthetik. Ezen kell változtatnunk, azonban a fejlődéshez közös akaratra és összefogásra van szükség. 

Fontos a munkahelyek teremtése

– A városvezetés arra törekszik, hogy a térség újra aranykorát élje. Ennek eléréséhez a legfontosabb lépés a munkahelyek teremtése, amihez az új ipari park kialakítása is hozzájárul. Ez a beruházás lehetőséget teremt arra, hogy befektetők érkezzenek a városba – hangsúlyozta Nagy-Majdon József polgármester, aki arra is kitért: Bátonyterenyén mindig jelentős szerepe volt az iparnak és a bányászatnak, azért jöttek ide az emberek, mert dolgozni akartak. A jövőben is arra kell törekedni, hogy a város gazdasági központ lehessen.  

Hozzátette: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 1,345 milliárd forinttámogatásával megvalósuló új, 30 hektáros ipari park jelentősége azonban túlmutat Bátonyterenye határain. A beruházásból a környező települések és az egész térség profitálhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!