Fejlesztés

2023.09.29. 11:38

Több mint 170 millió forintból alakítottak ki új iparterületeket Balassagyarmaton

Balassagyarmat önkormányzata a Terület-és Településfejlesztési Operatív Programban több mint 173 millió forintot nyert el ipari parkok, iparterületek fejlesztésére. A beruházás sikeres volt.

Lászlók Judit

Balassagyarmat önkormányzata a portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: a projekt keretében 2,69 hektár nagyságú új iparterület kialakítása valósult meg a jelenlegi, meglévő Nyugati ipari park bővítésével és a korábbi sportpálya hasznosításával.

– A beruházás keretében megvalósítottuk a volt sportpálya és egy eddig kihasználatlan terület közművesítését, illetve az úgynevezett Kábelgyári út felújítását, szélesítését, mely a teljes ipari park megközelíthetőségét is fejleszti. Ezáltal a jelenlegi ipari parkban működő cégek számára a kapcsolódó infrastrukturális beruházásokkal javuló működési feltételeket is biztosít – ismertette Oravecz István, a Balassagyarmati Városfejlesztő Kft. projektmenedzsere. Hozzátette: a beruházás megvalósításával teljesült a projekt átfogó célja, azaz a vállalkozások munkahelyteremtő képességének ösztönzése, illetve a helyi gazdaság működését segítő helyi/térségi feltételek biztosítása. A támogatás hosszú távú céljának teljesítéséhez az önkormányzat a betelepülő vállalkozások meglévő, illetve új telephelyeinek kialakításával és fejlesztésével, az ipari park elérhetőségének javításával, a vállalatközi együttműködések infrastrukturális hátterének biztosításával járult hozzá.

A projektmenedzser kiemelte, az ipari parkok és iparterületek az infrastruktúra fejlesztést célzó beruházásokon keresztül alkalmassá váltak regionális, valamint országos gazdaságélénkítő hatás kifejtésére egyaránt. Az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás, illetve nő a versenyképesség a magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatások által.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!