Támogatás

2023.08.14. 19:58

Tizenegy fecskelakásba várják a helyben maradó fiatalokat Balassagyarmaton

Felújított önkormányzati lakásokkal segítik és támogatják a helyben lakó, a környéken dolgozó fiatalok önálló életkezdését az Ipoly-parti városban. Szeptember 8-ig várják a pályázatokat.

Lukács Zsófia

Hiányszakmákban dolgozókat is várnak a város központjában álló palotában kialakított otthonokba

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Balassagyarmat önkormányzata  „Esély otthon – Balassagyarmaton”  címmel pályázatot hirdetett a város jövője szempontjából értékes végzettséggel rendelkezők – elsősorban szociálisan rászorult vagy hátrányos helyzetű – személyek városba történő letelepedésének támogatására. Az Önkormányzat vállalja, hogy meghatározott időtartamra 11 darab bérlakást biztosít a pályázaton nyertes, itt letelepedni kívánó fiatal szakemberek számára.

Két évig palotában lakhat, aki vállalja a kiírásban szereplő feltételeket

–Ha nem vagy még 33 éves, Nógrádban van a munkahelyed és vállalod, hogy legalább 4 évig Balassagyarmaton élsz, akkor 2 évre bérleti díj nélkül tiéd lehet a város legszebb belvárosi palotájának emeletén található 11 teljesen berendezett lakás egyike. Ha pároddal pályázol és gyermeketek is van, előnyben részesültök. Ha hiányszakmában dolgozol, szintén– ismertette Csach Gábor polgármester.

Az önkormányzat célja, hogy a balassagyarmati székhelyű, vagy telephelyű munkáltatók ösztönzésével egyidejűleg a város lakosságmegtartó erejét növelje, a szakemberek szellemi tőkéjüket Balassagyarmatra visszatérve, vagy itt letelepedve a város fejlődése érdekében kamatoztassák. A pályázat benyújtási határideje szeptember 8-a, a részletek a város honlapján olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában