Eszközbeszerzés

2022.05.19. 11:20

Komoly támogatásokat nyertek el a helyi közösségek építésére Nyugat-Nógrádban

A Magyar Falu Program Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása című felhívásán tizenegy település önkormányzata nyert el támogatást közel 37 millió forint értékben a térségben.

L. J.

Radvánszky Judit, Nógrádszakál polgármestere az eszközbeszerzésekről is beszélt

Forrás: NMH/Hegedűs Márk

Fotó: Hegedus Mark

Csitár 2,2 millió, Iliny, 1,7 millió, Ipolyszög 5,4 millió, Kisecset 4 millió, Nagyoroszi 1,6 millió, Nógrádszakál 4,2 millió, míg Galgaguta, Hont, Patvarc, Szécsénke és Tereske községenként 3,5 millió forintot fordíthat a saját projektjeikre. 

– Nógrádszakálon a támogatás egyrészt egy már korábban is alkalmazott közösségszervező foglalkoztatását, másrészt többek között az ő munkáját és a rendezvények lebonyolítását segítő eszközök beszerzését teszi lehetővé – mondta el a Nool.hu-nak Radvánszky Judit. A község polgármestere hozzátette: – Egyebek mellett projektort, vetítővásznat, laptopot, nyomtatót, fényképezőgépet, valamint padokat és hangfalakat vásárolunk majd be az összegből. 

Agócs Gábor, Galgaguta polgármestere szintén arról számolt be, hogy az elnyert összeg a már korábban is alkalmazott szakember további foglalkoztatását teszi lehetővé. Komjáti István, Csitár polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy a közösségszervező bére mellett a konditeremhez kapcsolódó eszközök beszerzésének egy részét is fedezi a támogatás. Utóbbit a kultúrház mellett lévő épületben alakítják majd ki. Ipolyszög polgármestere, Kárdási Jánosné is arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az elnyert összegből a közösségszervező bérét finanszírozzák majd, illetve kétmillió forintot pedig a hangosítás fejlesztésére fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!