Tündérszépek

2024.04.10. 15:20

Tündérszépek: ezekben a ruhadarabokban egész nyáron ragyoghatsz!

Gembicki Glória bárnai divatszakértővel beszélgettünk az idén népszerű trendekről és a különböző ruhadarabokról, kiegészítőkről, amelyek könnyedén feldobhatják a megjelenésünket. Mindemellett hasznos divat tippeket, tanácsokat is adott azoknak a hölgyeknek, akik megmérettetik magukat a Tündérszépek szépségversenyen.

Sipos Nina Vivien

Gembicki Glória hírportálunk érdeklődésére elárulta, hogy melyek azok a ruhadarabok és trendek, amelyek idén felkapottak, emellett pedig praktikus tanácsokat, trükköket is megosztott velünk a stylist.

Elképesztően trendik 2024-ben a pöttyök, a masnik, a fűzők és a rojtok, ezek pedig az üzletekben újonnan megjelenő ruhákon és kiegészítőkön is visszaköszönnek. A pöttyök különböző méretei más-más hatást tudnak kelteni az öltözékünkön. A kisebbek letisztulttá és elegánssá teszik a megjelenést, míg a nagyobbak játékosságra utalnak.

 A masnik és a rojtok megjelenhetnek táskán, nadrágon és szoknyán. Szalagos és fodros ruházatot is sokat láthatunk mostanában a boltokban, ami azt tükrözi, hogy a nőies divat is hódít az új esztendőben.

Az átlátszó most nagyon menő!

Gembicki Glória kihangsúlyozta, hogy az átlátszó darabok hordása már korábbi években is menő volt, idén pedig főleg közkedvelt, mivel egy egészen egyszerű szettet is könnyen fel tud dobni. Az egyik legtöbbet látott ilyen darab a csipke, amely nadrágok, szoknyák és hosszú ruhák formájában tűnik fel legtöbbször. A fűző viselése klasszikus formában is elegáns hatást tud nyújtani, ugyanakkor egy sima farmerrel is bátran fel lehet venni, a végeredmény pedig garantáltan trendin fog mutatni!

– Inkább az elegáns öltözék a menő ebben az évben, mintsem a sportos. Tudjuk persze keverni is ezeket, de azért figyelni kell rá, hogy jól alakítsuk ki a szettet. A sportosan elegáns stílust legegyszerűbben úgy tudjuk jellemezni, mint a hétköznapi és csinos ruhadarabok, kiegészítők ötvözetét.

– fejtette ki a szakember, hozzátéve: – Legfontosabb alapdarabjai a farmer, a blézer és szövetkabát, valamint az ing. A stílus lényege a letisztult és egyszerű szabás, mintázat és színek, így tehát a túl feltűnő darabok párosítása nem feltétlenül fogja elérni a kívánt hatást. Például, ha felveszünk egy bőrhatású nadrágot, ami az elegáns oldalt képviseli, és hozzá egy nőies garbót vagy pulóvert viselünk, esetleg mellé még egy szövetkabátot, így már az elegáns vonalat fogja erősíteni.

Milyen színekben és kiegészítőkben érdemes gondolkodni?

Gembicki Glória elmondta, hogy az arany és a fémes csillogású darabok fognak hódítani leginkább, ezen kívül pedig az év színe, a barack is igen jó választás lehet a ruhák és kiegészítők terén. 2024-ben a kicsi táskák helyett a nagyobb méretűek a népszerűek, és a törpesarkú cipők.

– Lehet a trendek szerint vásárolni, de leginkább az emberek alkatát kell figyelembe venni. Nem feltétlenül kell a meghatározott stílust követni, hiszen ha például valakinek nem állnak jól a pöttyös dolgok, akkor természetesen ne vegyen csak azért, mert az a menő. Ha mindenképpen az aktuális divatnak megfelelően szeretne valaki öltözködni, akkor mondjuk egy-egy stílusos ruhadarab vagy kiegészítő máris feldobhatja a szettet.

 

Visszatudja-e tükrözni az öltözékünk a személyiségünket?

Gembicki Glória szerint nem csak a személyiségünket, hanem például az aktuális kedvünket is megtudjuk ruhákkal mutatni a színük alapján. Egy egyszerű póló is kifejezheti a mondanivalódat. Akár a rajta szereplő felirattal, képpel, rajzzal, vagy magával az anyaggal. Ha a környezettudatosság fontos szerepet játszik az egyén életében, azt az öltözködéssel is ki lehet fejezni. A személyiségünket akár kiegészítőkkel is megtudjuk mutatni az ékszerektől, táskáktól, övektől kezdve a színes cipőfűzőkön keresztül a vicces tartozékokig.

Jelentkezz Tündérszépnek!

Még várjuk a nevezéseket Tündérszépek versenyünkre. Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Nógrád vármegye szépségei Heves, valamint Jász-Nagykun-Szolnok hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indult. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

– Az első és legfontosabb dolog, hogy ne felejtsük el, hogy az öltözék a saját stílusunkat tükrözi vissza. Olyat kell választani amiben jól, magabiztosnak és boldognak érezzük magunkat. Az nem jó, ha feszengünk egy ruhában, mert az meg fog látszódni, még egy fotózáson készített fényképeken is! – javasolta Glória, hozzáfűzve: – Továbbá fontos, hogy legyen olyan ruhában is felvétel készítve, ami szépen passzol az alakra és látszódik benne, hogy milyen a modell alkata. Ne legyen túl szűk, de túl lezser sem a választott viselet. A magassarkú viselése a lapos talpú cipő helyett jó alternatíva, lehet mert optikailag megnyújtja a lábakat.

Nem a ruha teszi a modellt!

Kiemelte: modellügynökségeknél egy-egy tesztfotózáson sokkal fontosabb az, hogy a modelleknek látszódjon az alakjuk, mint az, hogy milyen ruhában vannak. Sőt, a leggyakrabban az a kérés, hogy olyan ruhákban jelenjenek meg a hölgyek, amelyek kiemelik az alakjukat. Ebből kifolyólag érdemes hasonló öltözékben gondolkodni, ha fotózásra készül valaki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!