Tündérszépek 2024

2024.04.04. 06:51

Így lehetsz elbűvölő a Tündérszépek fotózásán és a versenyen: bomba tippek!

Sziszik Dániel salgótarjáni fotográfus elárulta hírportálunknak, hogy miképp tudnak felkészülni a Tündérszépek jelentkezők az előttük álló fotózásra, illetve Kazári-Nagy Orsi sminkes hasznos smink tippjeit is megosztotta, amelyekkel tündökölhetnek majd a hölgyek a nagy eseményen.

Sipos Nina Vivien

Sziszik Dániel mindig próbálja erősíteni a hozzá érkező modellek önbizalmát

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Sziszik Dániel

Sziszik Dániel elmondta, hogy nem érdemes izgulni a fényképezőkép miatt azoknak a Tündérszépek szépségversenyre készülő hölgyeknek, akik először fognak fotózáson járni, hiszen a csodálatos portréképek elkészítése mellett az is a feladata egy fotográfusnak, hogy kellően ellazítsa az alanyt és eloszlassa az esetleges bizonytalanságot. 

Kifejtette: ő általában igyekszik lazítani és feloldani a fotózásra érkezőket, az első egy-két képet követően pedig erősíti az önbizalmat, ami azért rendkívül lényeges, hogy ne legyen feszélyezett a vendég. Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy kényelemben érezze magát az adott személy, ugyanis minél természetesebben viselkedik valaki a kamera előtt, annál jobb képek fognak születni.

Nélkülözhetetlen az ápolt külső

– Lehetőleg aludjuk ki magunkat a fotózás előtt, hogy frissen, üdén, jókedvűen és kipihenten érkezzünk a helyszínre. Fordítsunk figyelmet a megjelenésünkre is, mert az is számít! Ajánlott két-három ruhaszettet is vinnünk a témától függően, ugyanis a fotós segíthet kiválasztani azt az öltözet-összeállítást, amely a legelőnyösebben áll nekünk, és illik az adott háttérhez, koncepcióhoz, fényekhez – javasolta a fotográfus. 

Sziszik Dániel arról is beszámolt hírportálunknak, hogy nélkülözhetetlen az ápolt külső, éppen ezért a fotózásra a sminket és a körmöket is szépen el kell készíteni. Ami a frizurát illeti, fontos szabály, hogy frissen mosott legyen, sőt az a legideálisabb, ha közvetlenül a fotózás előtt van lehetőség még fodrászhoz is elmenni. 

A sminkelés mestersége

Ha már említettük az előbb a szép sminket, most térjünk is rá, hogyan érhetjük el pár megfelelően kiválasztott kozmetikummal, hogy valóban tündököljünk a fotózáson! Kazári-Nagy Orsi salgótarjáni sminkest kértük meg, hogy adjon pár hasznos tanácsot és tippet azzal kapcsolatban, miképpen lehet tökéletes sminket készíteni a Tündérszépek szépségversenyre. 

– Egyebek mellett figyelembe kell venni, mi áll jól a szemünkhöz, a szánkhoz, az arcformánkhoz, a haj- és a bőrszínünkhöz, ráadásul egy fotózásra nem utcai sminket választunk – tanácsolta Orsi, hozzátéve: – A vakuk villanása és a távolabbi képek kattintása miatt az arcon az intenzívebb színeket kell megjeleníteni, mindezt úgy, hogy a végeredmény megfelelő felépítettséget és harmóniát is sugalljon. 

Bátran kérj tanácsot a sminkestől!

Kiemelte továbbá, hogy mindig olyan színű alapozót használjunk, ami passzol a dekoltázsunk színéhez. A nők mintegy 85 százaléka azért nem használ alapozót, mert nem tudja, melyiket alkalmazza a sok közül. Ebben bátran lehet kérni egy sminkes tanácsát, hogy jól megválasszuk az adott terméket, ugyanis a megfelelő kozmetikummal elkerülhető a maszkhatás, nem tömíti el a pórusokat, s szinte együtt lélegzik a bőrrel.

A szépség szakember szerint a matt rúzsok a teltebb, míg a vizesebb hatásúak a keskenyebb ajkú hölgyeknek állnak jobban. Plusz tippként megsúgta: egy chilis szájfény például vérbőséget okoz, így hatással lehet az ajkak teltségére. Orsi elmondta, hogy a pattanásokat szalicilsavas korrektorral érdemes elfedni, mely gyógyító hatással is rendelkezik. 

Légy te a szépségkirálynő!

Immár ötödik alkalommal indítja útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre február 5-től jelentkezhetnek a Nógrád vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló, 18-35 éves korú hölgyek. Saját portfólióval is lehet nevezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Szűkebb hazánk szépségei Heves, valamint Jász-Nagykun-Szolnok hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án, hétfőn indul, abba a fordulóba pedig legfeljebb ötvenen juthatnak csak be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt veszi kezdetét.

Ha álmodoztál valaha is kislányként arról, hogy egyszer majd modell, netalántán szépségkirálynő szeretnél lenni, és ez a vágy még mindig erősen ég benned, akkor a Tündérszépek országos szépségversenyt neked találták ki! Jelentkezz bátran és mutasd meg mindenkinek, hogy a korona bizony téged illet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!