Tündérszépek

2024.02.15. 20:20

Tarjáni fotográfus ad hasznos tippeket a Tündérszépek versenyre készülő hölgyeknek

Február elején elindult a jelentkezés a Tündérszépek országos szépségversenyre, amelyre Nógrád vármegyéből is bátran nevezhetnek a 18 és a 35 év közötti hölgyek. Az indulókról szokás szerint minden évben készül fotósorozat, ez pedig ezúttal sem lesz másképp. Sziszik Dániel salgótarjáni fotográfus osztotta meg ­tanácsait, tippjeit és ­tapasztalatait portálunkkal azzal kapcsolatban, miképp tudnak fel­készülni a tündérek egy fotózásra.

Sipos Nina Vivien

Sziszik Dániel mindig próbálja erősíteni a hozzá érkező modellek önbizalmát

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Sziszik Dániel

Immár ötödik alkalommal indul a Mediaworks Hungary Zrt. szervezésében a Tündérszépek országos szépségverseny, amelyre a Nógrád vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek is jelentkezhetnek. Az országos megmérettetés számos fantasztikus lehetőséggel szolgálhat, hiszen a verseny által a hölgyek érvényesülhetnek a szépségiparban, a médiában, azonban, ha valaki csak az önbizalmát szeretné építeni, arra is kiváló választás a szépségverseny.

Sziszik Dániel salgótarjáni fotográfus nyilatkozott portálunknak azzal kapcsolatban, hogy egy ilyen vetélkedő alkalmával miképp tudnak felkészülni a jelentkezők az előttük álló fotózásra, illetve hasznos tanácsait, tippjeit és tapasztalatait is megosztotta olvasóinkkal.

Illúzió, hogy mindenkiről csak rossz kép készülhet

– Nem értem, miért tart annyi ember a fotózástól. A legtöbben már a helyszínre érkezve kijelentik, hogy nem fotogének, nincs fényképarcuk, és róluk mindig csak rossz kép készül. Éppen ezért feszültek, izgulnak egy-egy fotózás alkalmával. Ezt az illúziót szeretném lerombolni – közölte határozottan Sziszik Dániel, hozzáfűzve: – Mindenkiről tud készülni jó kép. A fotográfus feladata, hogy egy fotózáson megragadja a modell személyiségét, visszatükrözze az egyénre legjellemzőbb részleteket a fényképeken, és kiemelje az előnyös ­oldalait. Azokat a tényezőket kell látnunk az elkészült fotókon, amik a legkülönlegesebbek bennünk.

Hangsúlyozta továbbá: talán nem tűnhet annyira lényegesnek, de rendkívül fontos, hogy kialudjuk magunkat a fotózás előtt, hogy frissen, üdén, jókedvűen és kipihenten érkezzünk a helyszínre. Figyelmet kell fordítani a megjelenésünkre is, ajánlott két-három ruhaszettet is vinnünk témától függően, ugyanis a fotós segíthet kiválasztani azt az öltözet-összeállítást, amely a legelőnyösebben áll nekünk, és illik az adott háttérhez, koncepcióhoz, fényekhez.

Legyünk komfortosak abban, amit viselünk!

– Alapvetően az egyszínű, kevésbé mintás, szolid és elegáns viseletekben érdemes gondolkodni, viszont ez a fotózás jellegétől, céljától, illetve a modell alakjától is függ – tanácsolta Sziszik Dániel. A fotográfus kitért a megfelelő kinézet jelentőségére is. Nem érdemes barnító­technikákkal, új sminkkel kísérletezni, amikben nem vagyunk jártasak, mert csak kellemetlen problémákat okozhatnak. Alapvető fontosságú a vendég kényelme, mivel a fényképek végeredményét befolyásolhatja ez is. Nélkülözhetetlen az ápolt külső, éppen ezért a fotózásra a sminket és a körmöket is szépen el kell készíteni. Ami a frizurát illeti, fontos szabály, hogy frissen mosott legyen, sőt az a legideálisabb, ha közvetlenül a fotózás előtt van lehetőség még fodrászhoz is elmenni.

Ne izguljunk a kamera miatt!

– Általában lazítani szoktam a hozzám érkezőket, és az első egy-két képet követően erősítem az önbizalmát az illetőnek, hogy feloldódjon a feszültsége, és kényelmesebben érezze magát. Nem kell izgulni a kamera miatt azoknak a Tündérszépek versenyre készülő hölgyeknek sem, akik először fognak fotózáson járni. Minél természetesebben viselkednek majd, annál jobb képek tudnak készülni – javasolta Sziszik Dániel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában