Divat

2024.03.04. 19:57

Berobban az esküvőszezon: a bárnai divatszakértő segít a megfelelő ruhák kiválasztásában

Hamarosan elkezdődik az esküvőszezon. A bárnai divatszakértő elárulta, hogyan válasszuk ki a számunka legmegfelelőbb menyasszonyi ruhát, és milyen szettet érdemes viselni a nagy napon.

Nagy Orsolya

Gembicki Glória hasznos tanácsokkal látta el a leendő menyasszonyokat és a hozzátartozóikat is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A menyasszony alkatának figyelembevétele az egyik legfontosabb szempont az esküvői ruha kiválasztásánál – hangsúlyozta Gembicki Glória, bárnai divatszakértő és stylist. A szakember elmondta, hogy a magas és a vékony hölgyeknek előnyösebb a keresztbe szabott, vállpánt nélküli esküvői ruha. Az alacsony és a teltebb nőknek pedig a hosszanti szabásvonalak, a vállpántos és a nyakbakötős menyasszonyi ruhák a legmegfelelőbbek. Hozzátette továbbá: ezeken belül is többféle alkatot különböztethetünk meg.

Mint fogalmazott: a homokóra alakú hölgyeknek a legtöbb fazon jól áll, különösen a testhez simuló, sellős forma. A széles vállú hölgyeknek szűk felsőrészű vállpántos, csípőnél ráncolt, vagy deréktól bővülő szoknya ajánlott. A körte alakú nőknél a vállra ejtett fazon és a mellnél ráncolt forma a legelőnyösebb. Emellett jó választás lehet egy pánt nélküli ruha is. Míg az alma alakú forma esetén törekedni kell az alak nyújtására. Ebben segítségre lehet egy V-dekoltázs, egy hátkivágás, egy felsliccelt menyasszonyi ruha, de akár a fűzős fazonok is.

Esküvői szettek vendégként és koszorúslányként

A divatszakértő a koszorúslány ruhákat illetően elmondta, hogy a hagyományos esküvőknél tabu a fehér, a piros és a fekete. Az első ugyanis a menyasszony színe, a piros a menyecskeruháé, a feketét pedig a gyásszal hozzák összefüggésbe a hagyományok.

– A túl lezser szettek nem illenek egy ilyen ünnepi alkalomra, hacsak a pár másképp nem dönt. Kerülni kell a nagyon rövid ruhákat és a mély kivágásokat is. Tökéletes választás a kosztüm, illetve egy hozzá való kalap. Alkalomhoz illő lehet egy elegáns overál, egy nadrágkosztüm, de nadrágszoknya, vagy egy elegáns szövetnadrág is. Érdemes elfelejteni a hétköznapi viseleteket, így például a farmert és a pulóvert. Helyette válasszunk egy elegáns kardigánt, vagy blézert – fejtette ki Gembicki Glória.

A szakember a férfiak szettjével kapcsolatban kiemelte: fontos, hogy az ne hasonlítson a vőlegény öltözékéhez. Érdemes azonos színű övet és cipőt viselni. Színek esetében pedig tökéletes lehet a szürke vagy a sötétkék. Mint mondta: az örömanyák esetében a legjobb viselet a kosztüm, de szóba jöhetnek koktélruhák és a maxi alkalmi öltözékek is. Kiegészítőknek pedig jó egy kalap, egy blézer, esetleg egy sál.

Gembicki Glória arra is kitért, hogy a Pantone Intézet a hagyományoknak megfelelően idén is kiválasztotta az év színét, amely a Peach Fuzz lett. Ez egy kellemes, meleg és derűs barackos árnyalat, amely az idei esztendő egyik meghatározó esküvői trendje lehet. Ez a szín akár koszorúslányruhának is tökéletes.

A nagy naphoz további tippeket, hasznos tanácsokat találsz a Nógrád Megyei Hírlap tematikus kiadványában, a nemrég megjelent és ingyen letölthető Álomesküvő 2024 magazinban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!