Nool.hu videó

2024.01.27. 18:30

Így fog kinézni Salgótarján 100 év múlva a mesterséges intelligencia szerint (videó)

Salgótarján, a nógrádi megyeszékhely, ma ünnepli 102. születésnapját. E jeles alkalomból vettük a bátorságot – na és persze a mesterséges intelligencia segítségét – és elkészítettünk egy különleges videós összeállítás, amely egy merész és izgalmas jövőképet vázol fel: hogyan nézhet ki Salgótarján 100 év múlva.

Szabó Péter

A szerkesztőségünknek is helyet adó épületet így képzeli az AI 100 év múlva

Forrás: Nool-összeállítás

Az összeállítás egy futurisztikus közösségi teret tár elénk, ahol a jelenlegi ismert épületek modern, innovatív változataikkal büszkélkedhetnek. A városképet meghatározó építmények, mint például a városháza, a múzeum, a kulturális központ és a jellegzetesebb épületek mai szemmel meghökkentő designban ragyognak, ötvözve a legújabb technológiai innovációkat és a fenntarthatósági elveket.

Egy merész városkép a jövőből
Forrás: Nool-összeállítás

És, ha netalán egy kicsit a földtől elrugaszkodottnak találjuk az ötletet, akkor gondoljunk arra, hogy a város első ötven évében milyen változáson is ment keresztül. Az első polgármesternek, dr. Förtser Kálmánnak még volt alkalma látni azt, hogy az általa vezetett kis bányászváros belvárosi utcaképe az 1960-es évek végére – csupán szűk negyven évvel a városi rangra emelkedés után – milyen drasztikus változáson ment keresztül. A jövő izgalmas, a fejlődésnek nem lehet gátat szabni, de hogy a most megálmodott következő évszázad mennyire lesz összhangban az akkori önmagával, azt csak azok az emberek tudják majd eldönteni, akik ma még meg sem születtek.

Ez a különleges videós összeállítás nem csak a megyeszékhely múltjának és jelenének ünneplése, hanem egy merész vízió is, ami inspirációt nyújt a helyieknek és mindenki másnak, aki hisz a technológia és az innováció erejében.

A projekt azt üzeni, hogy az itt élők nem csak emlékeznek a múltra, hanem aktívan alakíthatják és formálhatják is saját jövőjüket. Egy város, ami képes alkalmazkodni, fejlődni és új utakat keresni, miközben megőrzi sajátos karakterét és közösségi értékeit a következő generációk számára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!